CALU PETRICA



Vinete la cuptor

Ingrediente:

2 vinete groase, 1 kg rosii, 200g branza de oaie
1 capatana usturoi, 200g came tocata de vitel
patrunjel, ulei, sare, 1 ceapa, piper, 1 ardei gras

Vinete la cuptor preparate cu vinete vinete la gratar vinete de post cu ulei masline vinete cu maioneza vinete cu ceapa vinete cu mujdei mujdei de post mujdei calugaresc CALU PETRICA

Burete puturos

Burete puturos.
Phallus impudicus. Fam Phalaceae.
Denumiri populare- bozus, burete de buba, burete de inimioara.
Descriere: Ciuperca comestibila in stadiul tanar, dar otravitoare. Se intalneste in lunile: V-XI pe sol umed si umbrit in padurile de foioase si conifere, pajisti, gradini, parcuri, etc. Palarie conica, caracteristica si miros puternic de cadavru care atrage mustele si alte insecte.
in traditia populara. Se folosea la bube si dalac (carbune). Se culegea si se usca, iar cand se intrebuinta se muia in apa calda, se ungea cu miere si apoi se punea pe bube sau basica, ca sa aline durerile si sa le usuce. Zeama se bea contra durerilor de inima. in tinutul Botosanilor se folosea pentru muscatura de sarpe si de nevastuica. Se zdrobea coada buretelui, se punea in lapte si apoi se turna pe rana.
Alimentatie- Utilizata in consum numai in stadiul foarte tanar. in unele regiuni, copii ii arunca palaria rau mirositoare consumand piciorul in stare cruda. Piciorul si „ouale” se pot mura pentru iarna, se pot folosi la condimentarea salatelor de boef, sau altor preparate culinare.
in antichitate a fost considerat un foarte bun afrodiziac. in Germania uscata se da in hrana vitelor pentru a se inmultii.

Burete puturos bozus burete de buba burete de inimioara besina calului ciuperci comestibile si otravitoare CALU PETRICA

Ardeleanul si ... calul

ardeleanul la targ cal de vanzare banc CALU PETRICA

Ardeleanul si ... veterinarul

Ardeleanul veterinarul cal banc CALU PETRICA

Ardeleanul si ... calul

 

ardelean cal cura de slabire banc CALU PETRICA

Ardeleanul si ... reincarnarea

banc ion maria reicarnare CALU PETRICA

Rusaliile - Obiceiuri de Rusalii

 Rusaliile - Obiceiuri de Rusalii

Duminica Rusaliilor sau Duminica Pogorarii Duhului Sfant, mai este numita si Duminica Cincizecimii, pentru ca acest eveniment a avut loc la cincizeci de zile de la Invierea lui Hristos. In aceasta zi, dupa terminarea slujbei religioase, preotul iese cu credinciosii in camp pentru a sfinti apa folosita la stropitul semanaturilor, iar oamenii impodobesc mormintele cu flori si frunze verzi.

 

CALU PETRICA



 
213.136.76.7