fructe de padure



Higroforus

Higroforus.

Hygrophorus penarius. Fam. Hygrophoraceae.

Descriere- Ciuperca comestibila intalnita toamna in lunile IX-X pe soluri calcaroase, prin padurile de foioase, mai ales de fag si stejar. Palaria convexa, apoi mai mult sau mai putin plana, compacta, diametrul 4-10cm de mai multe ori cu marginea ondulata si rasucita in sus. Fata superioara alba pana la palid-ocru. Fata inferioara cu lemele decurente, albe, pana la ocru palid. Piciorul alb, compact tare inalt de 4-7cm diametrul 1-2,5 cm adesea curbat si ascutit la baza si cu nuanta galbuie. Carnea groasa, alba, gust piperat, specific, miros placut de fructe.

Alimentatie-valoare alimentara foarte mare. Utilizata numai pentru anumite preparate culinare (musaca cu sos tartar, cu sos vanatoresc, pane, ca salata).

Atentie se poate confunda cu Clitocybe phyllophila care este otravitoare.

Hygrophorus penarius Fam. Hygrophoraceae ciuperca comestibila ciuperca toamna paduri foioase paduri fag si stejar fructe de padure

Dragobete

DRAGOBETE, care era numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, era un zeu tanar al dacilor care era sarbatorit în Muntenia, Dobrogea, Oltenia si Transilvania la o data fixa în fiecare an.

dragobete romania fructe de padure

Ardeleanul si ... fructele de mare

banc fructe de mare fructe de padure fructe de padure

Ardeleanul si ... padurarul

 

ardelean padurar lemne iepuri fructe de padure

Ce facem cu prunele?

 

banc prune palinca compot fructe de padure

Zece locuri de vizitat in Maramures

Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice. Din punct de vedere al culturii traditionale, actualul judet este alcatuit din patru zone etno-folcorice distincte: tara Chioarului, tara Lapusului, tara Maramuresului (jumatatea de nord-est a Maramuresului Istoric) si tara Codrului (partea de sud-vest), la care se adauga Zona Metropolitana Baia Mare. 

Zece locuri de vizitat in Maramures:

1. Cascada Cailor - Borsa este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo se praveleste  pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea formand astfel aceasta cascada de o frumusete covarsitoare

 

 2. Cimitirul Vesel - Sapanta este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri in care sunt amintite, deseori cu nuante umoristice, persoanele respective.

 
 
 
....mai departe
   

zece locuri vizitat maramures fructe de padure

Coacazele si viata !

 Mici, parfumate, acrisoare, si pline de vitamine – astfel s-ar putea rezuma descrierea coacazelor negre. Excelente depurative, vitaminizante, imunostimulatoare, aceste fructe au fost considerate drept un elixir al tineretii, medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism. si totusi, care este secretul lor?

 

Ce substante nutritive contin coacazele negre?

 

Marele atu al coacazelor il constituie cantitatea mare de vitamina C (de trei pana la patru ori mai mare decat la portocale), de antioxidanti (de doua ori mai mare decat la afine), plus dublul cantitatii de potasiu din banane. Contin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina, acizi organici si uleiuri volatile.

Cand pot introduce coacazele in alimentatia copilului meu? 

Coacazele sunt recomandate pentru a fi introduse in alimentatia diversificata a bebelusului incepand cu varsta de 1 an. La fel ca pentru fiecare aliment nou pe care il oferiti micutului, nu uitati sa cereti sfatul medicului curant si sa urmati regula celor 4 zile.

Ce beneficii aduc coacazele negre organismului?
 
citeste mai departe>>> 
 

coacaze alimentatie fructe de padure



 
213.136.76.7