Ingrediente:
1/2 cana cacao
1/2 pachet de unt
2 oua
1 cana zahar
1/4 cana faina
1 cana de nuci taiate sau zdrobite
1 lingurita vanilie
un praf de sare
Click pentru modul de preparare
Negresa Englezeasca reteteta Negresa Englezeasca retete usoare de dulce negresa reteta cum prepar negrese cum fac negrese cu nuci prajituri cu nuci dulce cu nuci ILEANA I. ION
Ingrediente:
2 piepti mari de pui, fara pielite, dezosati
taiati mai intai felii subtiri si apoi suvite sau dreptunghiuri.
1 kg de cartofi
Click pentru modul de preparare
Pui Shanghai cu cartofi natur reteta exotica de pui retete altfel de pui prepararea altfel a puiului pui facut altfel pui chinezesc pui ca la chinezi pui exotic pui restaurant china ILEANA I. ION
Ingrediente:
1 crap de 1,5 kg -2 kg (eu de obicei cumpar gata curatat si taiat felii)
Peste marunt , sau bucátzi de peste diferit (somn, pastrav etc).
1 ceapa mare , boia
putin ardei iute, sare
Click pentru modul de preparare
Ciorba de peste ciorba de crap crap la saramura crap romanesc la saramura crap afumat cum prepar crapul cum fac ciorba de peste cum prepar pestele crap romanesc in ciorba ILEANA I. ION
25-27 mai 2012
Zilele municipiului Motru. Simpozion. Expozitii de arta populara si arta plastici. Concurs de creatie literara. Lansari de carte. Spectacole artistice.• Organizeaza: Consiliul local, Primaria, Casa de Cultura si Biblioteca municipala Motru.
Festivalul folcloric interjudetean pentru copii si tineret ,,Pe fir de balada’’
Organizeaza: Palatul Copiilor, la Tg-Jiu
Parteneri: Consiliul local Tg-Jiu, CJCPCT Gorj, Åžcoala Populara de Arta Ansamblul artistic ,,Doina Gorjului’’
Târgul national al mesterilor populari copii, editia a VII-a
Organizeaza: Palatul Copiilor si CJCPCT Gorj, la Tg-Jiu
Parteneri: Consiliul JudeTean Gorj, Primaria Tg-Jiu
Zilele motrului 2012 motru 2012 zilele motrului 2012 zilele motrului motru weekend motru program zilele motrului program motru bataie la zilele motrului ILEANA I. ION
Ciuperca de balegar.
Agaricus campestre. Fam. Agaricaceae.
Denumiri populare: ciuperca de gunoi.
Descriere- ciuperca saprofita comestibila, intalnita primavara V-X pe balegar si in locurile bine ingrasate cu gunoi, prin pajisti, gradini, mai ales acolo unde stationeaza oile.
Palaria globuloasa, apoi hemisferica, cu centrul perfect plat, diametrul 3-8cm. Fata superioara cu caticula groasa, neteda, matasoasa, uneori scuamoasa, alba, alb-galbuie sau alb murdar. Fata inferioara cu lamelele distantate, albe apoi roz, brun purpurii, in cele din urma maro inchis sau negre. Piciorul plin, tare, neted, alb, ingustat la baza, lung de 3-8cm, diametrul 1-1,5 cm cu inel ingust si caduc. Pe partea inferioara putin scamos, rasfrant in jos si situat in treimea superioara. Carnea groasa, alba, in sectiune se inroseste putin, miros si gust placut usor aromat.
Alimentatie- valoare alimentara foarte mare. Des folosita in preparate culinare. Foarte gustoasa fripta. Pentru iarna se usuca greu si isi pierde in mare parte calitatile (gust si miros).
Ciuperca de balegar ciuperca de gunoi ciuperca agaricus ciuperci fripte bureti fripti ciuperci uscate bureti uscati bureti pe ata ILEANA I. ION
Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa.
Maitake este o ciuperca asiatica denumita si „regele ciupercilor”. Ea are o istorie lunga in fitoterapia chineza si japoneza traditionala, avand si utilizari culinare. Proprietatile ei terapeutice exceptionale au fost confirmate de studiile clinice din ultimele decenii. Ciuperca creste in stare salbateca in China, Japonia, precum si in cateva zone impadurite din estul Americii de Nord. Este greu de cultivat, dar in ultimul timp s-au obtinut cateva progrese notabile.
Proprietatile stimulatoare asupra sistemului imunitar uman si calitatile acestei ciuperci de a lupta contra cancerului sunt date de continutul ridicat de polizaharide 1-3 si 1-6 bete-glucani.
Ciuperca asiatica Maitake- Grifolia frondosa regele ciupercilor ciperci fitoterapie fitoterapie ciuperca sistem imunitar ciuperca contra cancer ciuperca cancer protecţia organismului contra cancerului ILEANA I. ION
Bureti flocosi.
Lactarius torminosus Fam Russulaceae.
Ciuperca comestibila intalnita in lunile VII-X pe sol izolata sau in grupuri mai ales sub mesteceni dezvoltare mare in sept-oct.
Denumiri populare- burete de mesteacan, flocosel, parusei, rascov de mesteacan.
Descriere- palaria sferica, apoi intinsa, deprimata in zona centrala, carnoasa, cu marginea rasucita in jos, diametrul 5-11cm. Fata superioara putin lipicioasa cu zone concentrice, lanoasa, mai ales marginea tomentos-lanata, roz-caramizie sau brun-rosiatic. Fata inferioara cu lamele subtiri, stranse putin decurente, crem. Picior cilindric, mai gros la baza, plin, apoi gaunos, lung de 4-6cm diametrul 1-2cm, asemanator la culoare cu palaria. Carnea alb-roz, fragila, latex alb, gust acru-piperat, miros vag de fructe.
Alimentatie- regional se folosesc in consum. Se tin 6-8 ore in apa, se scurg, se oparesc apoi se gatesc. Pentru iarna se conserva in otet. Consumati cruzi sunt puternic laxativi, pricinuind tulburari gastro-intestinale.
Bureti flocosi burete de mesteacan flocoael parusei rascov de mesteacan ciuper ci laxative bureti laxativi laxative conserva buteti in otet ciuperci padure mesteacan ILEANA I. ION
Ciuperca asiatica Reishi- Ganoderma lucidum.
Este cea mai faimoasa ciuperca medicinala din lume. Ea este denumita si „ciuperca nemuririi” datorita efectelor sale terapeutice uimitoare. in urma studiilor clinice, aceasta ciuperca este admisa oficial in tratamentul cancerului.
Ciuperca Reishi este mentionata pentru prima data in cea mai veche farmacopee chineza, cea a lui Seng Nong din anul 56 i.H.
Reishi este o ciuperca care se gaseste destul de rar, ceea ce justifica in buna parte costul destul de ridicat al specialitatilor care o contin.
Ce contine ciuperca Reishi.
Pentru cei care vor sa stie mai multe despre aceasta ciuperca trebuie sa remarcam cele peste 200 de substante active din compozitia sa. Dintre cele mai importante sunt polizaridele 1-3 beta-glucan si 1-6beta-glucan care au efecte terapeutice exceptionale, in special in profilaxia si tratarea cancerului.
Alaturi de aceste polizaharide mai sunt prezente triterpene (acid ganodermic), adenozida, germaniu argonic, acizi grasi ne saturati (acid oleic), ciclooctasulf, alcaloizi, acizi nucleici si vitamina A.
Ciuperca asiatic Reishi ciuperci farmaceutice bureti farmacie ciuperca medicinala ciuperci energie vitala ciuperca reduce nivelul glicemiei ciuperca glicemie ciuperca detoxifiere detoxifiere cu ciuperci ciuperca contra stresului si depresiei ciuperca tensiune arteriala ILEANA I. ION
Chitarca.
Boletus duriusculua Fam. Boletaceae.
Descriere- Ciuperca comestibila intalnita vara si toamna VII-X pe sol, sub plopul tremurator. Palaria convexa, diametrul 7-12 cm. Fata superioara catifelata, deschis cenusie, alteori mai mult sau mai putin bruna-cenusie, sau bruna rosiatica, sferica, hemisferica, apoi intinsa. Fata inferioara cu tuburi sporifere prevazute cu pori albi pana la cenusiu-galbui. Picior albicios sau cenusiu, este umflat la baza, are culoare brun deschis ornamentat cu o retea sub palarie, cu scuame negricioase. Tuburile sporifere sunt simple albicioase, apoi galbene verzui. Porii de aceiasi culoare au tuburile sporifere circulare. Carnea alba, compacta, tare, cu gust si miros placut, sectionata capata un aspect rosiatic, apoi se innegreste la contact cu aerul, la baza piciorului se albastreste. Pe timp uscat este carnoasa, iar pe timp umed vascoasa. Sporii sunt galbeni, ocracei, fuziformi, netezi, gutulati.
Creste izolat sau in grupuri, in paduri de foioase, pe unde cresc salcii, plopi mesteceni. Exista in lunile de toamna.
Alimentatie. Valoare alimentara mare. Foarte buna. Utilizata in prepararea diferitelor mancaruri deosebit de gustoase. Se curata pielita pentru a nu da viscozitate preparatelor culinare.
Chitarca ciuperca vascoasa ciuperca vara si toamna ciuperci in muntii romaniei bureti in transilvania ciuperca catifelata toate ciuepercile bureti bunici ILEANA I. ION
Ciuperci asiatice Kawaratake. Coriolus versicolor.
Este cea mai studiata ciuperca din lume, atat pentru calitatile sale de lupta impotriva cancerului, cat si pentru alte proprietati medicinale. Din 1970 pana azi s-au efectuat pe aceasta ciuperca peste 300 de studii clinice. Numele de Kawaratake este cunoscut in Japonia, chinezii denumind-o Yun Zhi, iar in Europa fiind cunoscuta ca „Turkei Tail” –(coada curcanului).
Din 1977 tratamentele contra cancerului cu produse din aceasta ciuperca sunt aprobate in mod oficial de autoritatile japoneze.
Din aceasta ciuperca s-au extras o serie de polizaharide care au dovedit proprietati imunostimulatoare exceptionale (pentru cunoscatori sub denumirea de Krestin-PSK si polizaharidele peptidice PSP). Acestea unt principalele substante care fac din Kawaratake o ciuperca de temut impotriva cancerului.
Pentru potentarea si diversificarea efectulu anticancerigen Kawaratake poate sa se asocieze si cu ghimber, extract de Maitake, vitamina C si o substanta extrasa din piperul negru, numita bioperin.
Efecte terapeutice:
-Antitumorale si imunostimulatoare puternice.
-Antibacteriene si antivirale.
-Reduce durerea, anxietatea, transpiratiile nocturne si voma la pacientii cu tumori.
-Reduce riscul de boli cardiovasculare (are efect hipotensiv) si sustine tratamentul postoperator.
cea mai populara ciuperca cea mai studiata ciuperca ciuperci impotriva cancerului ciuperci medicinale bureti terapii ciuperci china ciuperci japonia ciuperci efecte terapeutice ciuperca antitumoare ciperci antivirale ciuperci boli cardiovasculare ILEANA I. ION