judetul teleorman



Manastirea Topolnita

Este manastire de calugari, 8 vietuitori, cu hramul "Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul" (29 august). Se afla in com. Izvorul Barzii, jud. Mehedinti, la 27 km N de Drobeta Tr. Severin, cu ramificatia din drumul national Drobeta Tr. Severin – Motru. Traditia o atribuie lui Radu I Voievod.

Manastirea Topolnita manastire de calugari hramul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul comuna Izvorul Barzii judetul Mehedinti com. Izvorul Barzii jud. Mehedinti Radu I Voievod picturi murale in fresca Catapeteasma din lemn judetul teleorman

Manastirea Turnu Rosu

Se afla in localitatea Turnu Rosu din judetul Sibiu

Manastirea Turnu Rosu localitatea Turnu Rosu judetul Sibiu Hramul Adormirea Maicii Domnului judetul teleorman

Manastirea Uspenia


 


Se afla in localitatea Slava Cercheza, satul Slava Rusa, din judetul Tulcea.

Manastirea Uspenia localitatea Slava Cercheza satul Slava Rusa judetul Tulcea biserica de rit vechi judetul teleorman

Manastirea Vorona

 
 


Este manastire de calugarite, cu 28 vietuitoare. Se afla in com. Vorona, jud. Botosani, la 48 km SE de Suceava si 9 km SV de Botosani. Biserica principala, cu hramul "Nasterea Maicii Domnului" (8 septembrie)
 

Manastirea Vorona comuna Vorona jud. Botosani tablouri Judecata Universala Patimile Mantuitorului manuscrise patrimoniu judetul teleorman

Sa nu uitam eroii!

ION GAVRILA OGORANU

Ion Gavrila Ogoranu (n. 1 ianuarie 1923, Gura Vaii, comuna Recea, judetul Fagaras; d. 1 mai 2006, comuna Sântimbru, sat Galtiu, judetul Alba) a fost un celebru luptator în munti, împotriva comunismului. În memoriile sale, marturiseste ca aflat în anul 1976, pe când era anchetat la Securitate, la Rahova, ca în acte, localitatea sa de nastere era Iasi, judetul Fagaras. A actionat pe versantul nordic al Muntilor Fagaras.

           

rezistenta comunista din munti ion gavrila ogoranu rezistenta muntii fagaras portretul luptatorului la tinerete undeva in est securitatea sibiu gura vaii judetul teleorman

Lacul de acumulare Varsolt

Lacul de acumulare Varsolt este situat in comuna Varsolt din judetul Salaj pe cursul raului Crasna, la 19 Km de orasul Zalau, 10 km de orasul Simleu Silvaniei si 6 km de comuna Crasna.



 

lacul varsolt lacuri transilvania pescuit crap varsolt concurs de pescuit varsolt comuna varsolt judetul salaj program pescuit caras crap stiuca raul crasna salaj cazare varsolt barci pescuit viile salajului judetul teleorman

Belis

 

belis cea mai frumoase fotografie din belis cluj beles judetul teleorman

Padis - Inima Apusenilor

Zona turistica Padis se afla in ramura nordica a Muntilor Bihor, lant din Muntii Apuseni. Din punct de vedere administrativ, zona Padis e situata in sud-estul judetului Bihor, pe raza comunei Pietroasa, pana la granita cu judetele Cluj si Alba. Din zona turistica Padis fac parte :

  • Bazinul inchis Padis - Cetatile Ponorului

  • Cheile Somesului Cald - Poiana Varasoaia

  • Poiana Cuciulata

  • Cheile Galbenei - Poiana Florilor

  • Obarsia Vaii Boga.

 

padis ic ponor platoul apuseni judetul teleorman

Zece locuri de vizitat in Maramures

Maramuresul este considerat de multi sufletul satului tipic romanesc. Cu asezarile sale pitoresti, dealuri inverzite si campii pline de flori salbatice. Din punct de vedere al culturii traditionale, actualul judet este alcatuit din patru zone etno-folcorice distincte: tara Chioarului, tara Lapusului, tara Maramuresului (jumatatea de nord-est a Maramuresului Istoric) si tara Codrului (partea de sud-vest), la care se adauga Zona Metropolitana Baia Mare. 

Zece locuri de vizitat in Maramures:

1. Cascada Cailor - Borsa este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, situata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna intr-un circ glaciar si de acolo se praveleste  pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea formand astfel aceasta cascada de o frumusete covarsitoare

 

 2. Cimitirul Vesel - Sapanta este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile naive reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Pe unele cruci exista chiar versuri in care sunt amintite, deseori cu nuante umoristice, persoanele respective.

 
 
 
....mai departe
   

zece locuri vizitat maramures judetul teleorman

Cetatea Rasnov - Un monument national.

Cetatea Rasnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri pastrate pana in prezent dateaza din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificatiei din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la inceputul sec. al XIII-lea.

 
 
 

cetatea rasnov rasnov brasov cetate judetul teleorman



 
213.136.76.7