Patrascu cel Bun (fiul lui Radu Paisie)
Cetatea Rasnov - Un monument national.
Cetatea Rasnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri pastrate pana in prezent dateaza din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificatiei din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la inceputul sec. al XIII-lea.
cetatea rasnov rasnov brasov cetate Patrascu cel Bun (fiul lui Radu Paisie)
Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel
Sfintii Apostoli Petru si Pavel sunt praznuiti de catre Biserica Ortodoxa la data de 29 iunie a fiecarui an. Acestia sunt sarbatoriti impreuna datorita faptului ca ambii s-au savarsit la Roma. Sfantului Apostol Pavel i s-a taiat capul iar Sfantul Apostol Petru a fost rastignit cu capul in jos. Conform Sinaxarului, moastele celor doi apostoli au fost puse impreuna. Conform cercetarilor recente, Petru a fost rastignit in anul 64, iar Pavel a fost decapitat in anul 67. Petru si Pavel sunt, de asemenea, autori a unor epistole incluse de catre Biserica in textele canonice ale Noului Testament (Pavel -14; Petru – 2). Acestia sunt considerati ca fiind printre cei mai importanti oameni care au luat parte la Biserica lui Hristos.
Sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru Pavel Patrascu cel Bun (fiul lui Radu Paisie)
Un film despre Romania de altadata.
viral media video romania altadata Patrascu cel Bun (fiul lui Radu Paisie)
Trei pastori
Trei pastori se intalnira
Si asa se sfatuira
Raza soarelui
Floarea Soarelui
Vezi clipul video: Trei Pastori
trei pastori colinda colinde romanesti Patrascu cel Bun (fiul lui Radu Paisie)
Morometii modernizat
Filmul a fost prezentat la cea de zecea Gala a Premiilor Gopo, care a avut loc luni seara, si este o parodie a filmului din 1987. Victor Rebengiuc il portretizeaza si de aceasta data pe Ilie Moromete.
Filmul ne prezinta cum s-ar desfasura actiunea din romanul lui Marin Preda in zilele noastre.
morometii 2016 premiile gopo Patrascu cel Bun (fiul lui Radu Paisie)
Coacazele si viata !
Mici, parfumate, acrisoare, si pline de vitamine – astfel s-ar putea rezuma descrierea coacazelor negre. Excelente depurative, vitaminizante, imunostimulatoare, aceste fructe au fost considerate drept un elixir al tineretii, medicament natural, cu proprietati multiple pentru organism. si totusi, care este secretul lor?
Ce substante nutritive contin coacazele negre?
Marele atu al coacazelor il constituie cantitatea mare de vitamina C (de trei pana la patru ori mai mare decat la portocale), de antioxidanti (de doua ori mai mare decat la afine), plus dublul cantitatii de potasiu din banane. Contin de asemenea vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectina, acizi organici si uleiuri volatile.
Cand pot introduce coacazele in alimentatia copilului meu?
Coacazele sunt recomandate pentru a fi introduse in alimentatia diversificata a bebelusului incepand cu varsta de 1 an. La fel ca pentru fiecare aliment nou pe care il oferiti micutului, nu uitati sa cereti sfatul medicului curant si sa urmati regula celor 4 zile.