sarbatoare motru
Manastirea Gura Motrului
Este manastire de calugari, cu hramul Cuvioasa Paraschiva. Se afla in com. Butoiesti jud. Mehedinti
Manastirea Gura Motrului hramul Cuvioasa Paraschiva com. Butoiesti jud. Mehedinti ctitorita de Harvat sarbatoare motru
Manastirea Topolnita
Este manastire de calugari, 8 vietuitori, cu hramul "Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul" (29 august). Se afla in com. Izvorul Barzii, jud. Mehedinti, la 27 km N de Drobeta Tr. Severin, cu ramificatia din drumul national Drobeta Tr. Severin – Motru. Traditia o atribuie lui Radu I Voievod.
Manastirea Topolnita manastire de calugari hramul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul comuna Izvorul Barzii judetul Mehedinti com. Izvorul Barzii jud. Mehedinti Radu I Voievod picturi murale in fresca Catapeteasma din lemn sarbatoare motru
Zilele motrului 2012
25-27 mai 2012
Zilele municipiului Motru. Simpozion. Expozitii de arta populara si arta plastici. Concurs de creatie literara. Lansari de carte. Spectacole artistice.• Organizeaza: Consiliul local, Primaria, Casa de Cultura si Biblioteca municipala Motru.
Festivalul folcloric interjudetean pentru copii si tineret ,,Pe fir de balada’’
Organizeaza: Palatul Copiilor, la Tg-Jiu
Parteneri: Consiliul local Tg-Jiu, CJCPCT Gorj, Åžcoala Populara de Arta Ansamblul artistic ,,Doina Gorjului’’
Târgul national al mesterilor populari copii, editia a VII-a
Organizeaza: Palatul Copiilor si CJCPCT Gorj, la Tg-Jiu
Parteneri: Consiliul JudeTean Gorj, Primaria Tg-Jiu
Zilele motrului 2012 motru 2012 zilele motrului 2012 zilele motrului motru weekend motru program zilele motrului program motru bataie la zilele motrului sarbatoare motru
Cele mai frumoase colinde romanesti
In pragul Craciunului, cele mai frumoase colinde romanesti ne umplu casa cu atmosfera de sarbatoare si ne fac sa fim mai buni, mai apropiati de cei dragi, mai calmi si mai atenti la tot ce e frumos.
colinde romanesti craciun artisti romani sarbatoare motru
Boboteaza (Botezul Domnului)
Sarbatoarea este menita sa reaminteasca cele petrecute la apa Iordanului, inainte ca Iisus sa paseasca in viata publica, la implinirea varstei de aproximativ 30 de ani. Intrucat in aceasta zi Iisus s-a prezentat pentru prima data in lume, sarbatoarea se mai numeste si Epifanie, Teofanie, Aratarea Domnului. Inca din sec. 3, poate si mai inainte, este semnalat inceputul acesteia. Cert este ca in “Constitutiile Apostolice” Boboteaza figura deja printre sarbatorile crestine, alaturi de Craciun si de Pasti.
Boboteaza Botezul Domnului iordan sarbatoare motru
Dragobete
DRAGOBETE, care era numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, era un zeu tanar al dacilor care era sarbatorit în Muntenia, Dobrogea, Oltenia si Transilvania la o data fixa în fiecare an.
dragobete romania sarbatoare motru
Nasterea Maicii Domnului - Sfanta Maria Mica
Nasterea Maicii Domnului - Sfanta Maria Mica
Nasterea Maicii Domnului este prima mare sarbatoare din cursul anului bisericesc care a inceput la 1 septembrie. Ea este praznuita pe data de 8 septembrie.
Nasterea Maicii Domnului Sfanta Maria Mica. sarbatoare ortodoxa sarbatoare motru
Sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril
Sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril semnificatie sarbatoare motru
Din an in an
Din an in colinda mos craciun sarbatoare motru