uraturi de anul nou crestine



Ciuperci otravitoare si ciuperci comestibile

 

Ciuperci periculoase, otravitoare, toxice, indigeste.
Foarte toxice care produc sindromul muscarian:
Amanita muscaria= muscarita, palaria sarpelui, buretele serpesc, bureti pestriti, burete de gaze ai Inocybe patouillardi.
Simptomele sindromului muscarian: la 2-3 ore dupa mancare apare o salivatie abundenta, transpiratie abundenta, lacrimi, tremuraturi, frisoane, sughit, iar pupilele sunt micsorate.
Produc sindromul panterian:
Amanita pantherina= buretele pestrit, buretele bulos.
Simptomele sindromului panterian:
Tulburari digestive aparute la 2-3 ore dupa ce au fost mancate ciupercile (voma, diaree, arsuri stomacale), apoi o stare de excitatie ca un fel de betie, ras nebunesc, halucinatii, accese de furie, mers de betiv, si în final stare de prostatie.
Sindromul neurotoxic este produs de:
Entoloma lividium.
Semnele sindromului neurotoxic: tulburari gastrointestinale violente: scaune multe, lichide, sanghinolente, dureri si crampe abdominale violente.
Sindromul hemolitic (tulburari vasomotorii) este produs de:
Gyromitra esculenta= zgarciogi grasi, ciuciuleti, zgarciogi.
Gyromitra infula, Coprinus atramentarius= popenchi: Coprinus insignis.
Ergotism.
Sunt produse de Claviceps purpurea= cornul secarei.
Indigestii genereaza:
Bolletus satanas=buretele tiganesc, buretele rosu, buretele dracului.
Russula emetica=stupitul dracului, stupitul satanei, vinetica focului, painisoara piperata.
Tricholoma paradinum, Pleurotus olearius, Psalliota xanthoderma, Clavaria formosa= malosel, barba caprei, togmacel.
Simptomele indigestiei: usoare arsuri stomacale, greata, voma, diaree de scurta durata, rareori transpiratii.

Atentie! Toate ciupercile alterate sunt foarte periculoase

Ciuperci periculoase otravitoare toxice indigeste Ciupercile comestibile Ciuperci comestibile şi care se port folosi în medicina muscariţa palaria şarpelui buretele şerpesc bureţi pestriţi burete de gâze uraturi de anul nou crestine

Ciuperci asiatice Shiitake

Ciuperci asiatice Shiitake. Lentinus edodes.
Mult asemanatoare cu Maitake in ceea ce priveste continutul in beta-glucani si a efectelor antitumorale si de stimulare a imunitatii organismului, ciuperca Shiitake este una dintre cele mai cunoscute remedii folosite in lupta contra cancerului.
Shiitake contine o substanta numita Lentinan, care este un principiu activ care ajuta sistemul nostru imunitar sa lupte impotriva infectiilor virale si a celulelor canceroase care se dezvolta. Cunoasterea acestei substante si descoperirea efectelor sale benefice au facut ca Lentianul sa devina o substanta folosita oficial in Japonia in tratarea cancerului.
Shitake actioneaza impotriva cancerului in mod aproape asemanator cu ciuperca Maitake. Ea creste nivelul factorului de necroza tumorala responsabil cu distrugerea celulelor canceroase, protejeaza celulele sanatoase din tesuturi si nu permite raspandirea cancerului prin metastaze.
in plus fata de Maitake, stimuleaza activitatea interleukinelor IL2 :i 12 (substante ale sistemului imunitar ce inhiba cresterea tumorilor si accelereaza dezvoltarea limfocitelor T care apara organismul).
Foarte important: tratamentul cu Shiitake reduce efectele secundare din chimioterapie (caderea parului, leucopenia si anema).

Ciuperci asiatice Shiitake efecte antitumorale ciuperci stimulatrea imunitatii ciuperci ciuperci contra cancerului tratamentul cu Shiitake reduce efectele secundare din chimioterapie uraturi de anul nou crestine

Ciuperci asiatice- Cordyceps

 

Ciuperci asiatice- Cordyceps.
(Cordyceps sinensis).
Cordycepsul este o ciuperca considerata ca un „cadou al zeilor” fiind cunoscuta si utilizata in medicina traditionala chineza de mai bine de 1200 de ani. Numele de cordyceps inseamna „iarna larva, vara planta” si se datoreaza faptului ca intr-o parte a ciclului sau biologic, in calitate de ciuperca, exista sub forma de planta, iar in cealalta sub forma de insecta (aflata in stadiul de larva). Acest fapt este mentionat pentru prima data in „Noul concept al farmacologiei” aparuta in China in 1757.
Etapele de metamorfoza si de simbioza (sau mai bine zis parazitoza) a cordycepsului pot fi rezumate astfel: vara dupa maturarea sporilor ciupercii, acestia se imprastie si nimerind pe larva omida) unui anumit fluture o paraziteaza, trecand de la stadiul vegetal la cel animal. Larva infectata se ingroapa in pamant unde hiberneaza sub forma de gogoasa, timp in care sporii de ciuperca se hranesc cu nutrientii din larva. Daca acestia se termina, cordycepsul este nevoit sa treaca la alimentarea cu radacinile unor plante, rezistand sub pamant la foame, frig si lipsa de oxigen vreme destul de indelungata. Primavara sporii trec la cresterea sub forma de planta, formeaza spori si ciclul se repeta.
Cordycepsul se gaseste destul de rar si poate fi intalnit la altitudini in jur de 3500m, in locuri izolate din Tibet, in provinciile Siciuani, Iuninani si Tanhai. Miceliul ciupercii este bogat in nutrienti si componenti biologici activi, din care putem enumera: acid cordycepic, acid glutamic, manitol, proteine, aminoacizi, polizaharide, magneziu si calciu, substante care fac din aceasta ciuperca extraordinara un mijloc de ameliorare a tonusului organismului.

Ciuperci asiatice- Cordyceps ciuperca cadoul zeilor Noul concept al farmacologiei ciuperca altitudine ciuperca tibet Stimuleaza funcţiile organismului din punct de vedere fizic psihic şi imunitar protectoare renale şi pulmonare scade nivelul colesterolului uraturi de anul nou crestine

Castelul Bran

Situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.

Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou prin care brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea "cu munca si cheltuiala lor proprie" ... In schimb, regele confirma subordonarea a 13 localitati fata de Cetate. Conducerea Cetatii Bran era incredintata unui castelan, care avea si atributii jurisdictionale, iar garnizoana permanenta era compusa din arcasi si balistari. Intre anii 1419-1424, Cetatea revine in posesia lui Sigismund.

La sfarsitul secolului al XV-lea Cetatea Bran este subordonata autoritatii comitetului secuilor, raspunzator de apararea sud-estului Transilvaniei, iar din timpul lui Iancu de Hunedoara trece sub conducerea voievodatului Transilvaniei. De-a lungul vremii Cetatea Bran si-a indeplinit cu prisosinta rolul de aparator impotriva invaziei turcesti.

castelul bran bran transilvania bran brasov bran romania castele transilvania castele ardeal castele romania cel mai frumos castel castel regesc castel regina maria bran regina maria uraturi de anul nou crestine

Ciorba de miel

Ingrediente:

Capul mielului, gatul (partea mai osoasa),
coada mielului, 3-4 morcovi, 2 radacini de patrunjel,
o radacina de telina, un pastarnac,
80 g de orez, leustean sau tarhon,
zeama de lamaie, ou pentru dres,
smantana, sare, patrunjel verde tocat.

Ciorba de miel ciorba de miel supa de miel ciorba de miel la ceaun ciorba de pasti retete de pasti cu miel reteta ciorba de miel uraturi de anul nou crestine

Gulas cu bere

Pregatire : 15 min
Gatire : 4 h

Ingrediente (pentru 6 persoane) :

- 1,8 kg de carne de vita cal. III
- 500 g ceapa
- 2-3 linguri de untura sau unt
- 33o ml de bere
- 2-3 linguri de faina
- 5-6 linguri de boia dulce
- 2 lingurite de boia iute
- 1 lingura de maghiran
- 2 lingurite de chimen
- sare

bograci bere gulas cu bere reteta nemteasca uraturi de anul nou crestine

Colindul Sfantului Andrei

Colindul Sfantului Andrei

Vezi video : Colindul Sfantului Andrei


 

Colo pe grindei,
Crang de alunei,
Val de artarei,
Sfanta manastire,
Loc de tainuire,
Si tamaduire,

colindul sfantului Andrei sfantul Andrei mesaje de sfantul Andrei urari sfantul Andrei sf andrei felicitari sfantul Andrei uraturi de anul nou crestine

Cele mai frumoase colinde romanesti

In pragul Craciunului, cele mai frumoase colinde romanesti ne umplu casa cu atmosfera de sarbatoare si ne fac sa fim mai buni, mai apropiati de cei dragi, mai calmi si mai atenti la tot ce e frumos.

colinde romanesti craciun artisti romani uraturi de anul nou crestine

Masa de Craciun si de Revelion -2

Masa de Craciun si de Revelion -2



Tort de clatite cu peste afumat


Ingrediente (pentru 10 clatite si opt persoane): 1 cana de faina, 1 ou amestecat usor, 1 1/2 cana lapte, grasime pentru prajit. Umplutura: 1Êlingura de marar verde tocat, 2 lingurite menta proaspat tocata (facultativ), 1-2 linguri suc de lamaie, 200 g peste afumat dezosat (batog, crap, etc.) si fara piele, taiat in felii subtiri, 150 g branza de vaci grasa, 1 lingura smantana.



Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Se amesteca oul cu laptele, apoi se incorporeaza putin cate putin in faina, amestecand cu o lingura de lemn. Se acopera castronul cu un capac si se lasa sa stea 30 de minute. Umplutura:  Se amesteca branza de vaci intr-un castron (eventual cu mixerul), pana devine o crema. Se adauga smantana, mararul, menta, sucul de lamaie. Se amesteca bine, pana ce compozitia devine omogena. Se acopera si se baga la frigider, pana la folosire. • Se coc clatitele, punand cate 2-3 linguri de aluat intr-o tigaie unsa usor cu grasime, care se reinnoieste din cand in cand. ¸ Se ia cate o clatita, se unge cu compozitia de branza, se pun deasupra feliute de peste afumat, se mai pune o clatita, pana se termina. Se garniseste deasupra cu gogosar rosu taiat feliute sau cu marar. Se serveste cu salata verde. Cand se da la masa, se taie felii, ca tortul.

Coq au vin

Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 kg pui taiat bucati, 3-4 linguri faina, sare, piper, 2-3 linguri ulei, inca 1-2 linguri ulei, 4 felii de costita taiata bucatele, 10 cepe mici (de arpagic), 1 catel de usturoi presat, 1 ceasca si jumatate vin rosu bun, 1 ceasca si jumatate concentrat de pui (Knorr+apa), 1/4 ceasca pulpa de rosii (din conserva), 250 g ciuperci marunte.

Porc cu sos de mustar Coq au vin Tort de clatite cu peste afumat retete sarbatori retete craciun masa de craciun masa de revelion uraturi de anul nou crestine

Boboteaza (Botezul Domnului)


Sarbatoarea este menita sa reaminteasca cele petrecute la apa Iordanului, inainte ca Iisus sa paseasca in viata publica, la implinirea varstei de aproximativ 30 de ani. Intrucat in aceasta zi Iisus s-a prezentat pentru prima data in lume, sarbatoarea se mai numeste si Epifanie, Teofanie, Aratarea Domnului. Inca din sec. 3, poate si mai inainte, este semnalat inceputul acesteia. Cert este ca in “Constitutiile Apostolice” Boboteaza figura deja printre sarbatorile crestine, alaturi de Craciun si de Pasti.

Boboteaza Botezul Domnului iordan uraturi de anul nou crestine



 
213.136.76.7