versuri plugusorul vechi
Zama de mei
Ingrediente:
• 1 ceascã de mei • 1 litru supã de legume
• 1 pumn de salvie • 1 ceapã
• 1 lingurã ulei • sare, piper, boia, cât e cheful
• 1 linguriþã chimen • pãtrunjel
Zama de mei ciorba de mei zeama de mei zeama de post ciorba de mei post retete dacice preparate dacice cum se face zama de mei cea mai veche reteta retete vechi cele mai vechi retete romanesti versuri plugusorul vechi
Plugusorul
Aho, aho copii si frati,
Stati putin si nu manati,
Langa boi v'alaturati.
Si cuvantul mi-ascultati.
Ia mai manati, mai, hai, hai...
S'a sculat mai an,
Badica Traian
Si-a'ncalecat pe-un cal invatat,
Cu saua de aur,
Cu nume de Graur,
Cu frau de matase,
Impletit in sase,
Cat vita de groasa,
plugusorul de revelion hai cu plugul plugusor plugusor 1 ianuarie plugusor traditional plugusorul in maramures manati mai versuri plugusorul vechi
Castelul Bran
Situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.
Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou prin care brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea "cu munca si cheltuiala lor proprie" ... In schimb, regele confirma subordonarea a 13 localitati fata de Cetate. Conducerea Cetatii Bran era incredintata unui castelan, care avea si atributii jurisdictionale, iar garnizoana permanenta era compusa din arcasi si balistari. Intre anii 1419-1424, Cetatea revine in posesia lui Sigismund.
La sfarsitul secolului al XV-lea Cetatea Bran este subordonata autoritatii comitetului secuilor, raspunzator de apararea sud-estului Transilvaniei, iar din timpul lui Iancu de Hunedoara trece sub conducerea voievodatului Transilvaniei. De-a lungul vremii Cetatea Bran si-a indeplinit cu prisosinta rolul de aparator impotriva invaziei turcesti.
castelul bran bran transilvania bran brasov bran romania castele transilvania castele ardeal castele romania cel mai frumos castel castel regesc castel regina maria bran regina maria versuri plugusorul vechi
MIKES, secretul din Transilvania
Un loc aproape necunoscut in Romania, dar despre care se vorbeste pe site-urile europene: Castelul Mikes din Covasna, langa Zabola. Supranumit „cel mai bine pastrat secret din Transilvania“
mikes castel covasna castele covasna versuri plugusorul vechi
Am plecat sa colindam
Am plecat sa colindam colinda Am plecat sa colindam versuri Am plecat sa colindam versuri plugusorul vechi
24 Ianuarie 1859
Unirea, Natiunea a facut-o! - Mihail Kogalniceanu ( februarie 1863)
mica unire versuri plugusorul vechi
Dragobete
DRAGOBETE, care era numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, era un zeu tanar al dacilor care era sarbatorit în Muntenia, Dobrogea, Oltenia si Transilvania la o data fixa în fiecare an.
dragobete romania versuri plugusorul vechi
Acatistul Sfantului Ilie
Rugaciunile incepatoare :
In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !
Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. ( Click pe poza pentru continuare )
Acatistul Sfantului Ilie ilie porocul sfantul ilie versuri plugusorul vechi
VIFLAIME, VIFLAIME
VIFLAIME, VIFLAIME
Vezi vieo: VIFLAIME, VIFLAIME
VIFLAIME VIFLAIME COLINDE ROMANESTI versuri plugusorul vechi
Trei crai de la rasarit
Trei crai de la rasarit colinda versuri Hrusca versuri plugusorul vechi